Längesen

2011-03-25 @ 20:56:48
jag skrev nu..
Oliwer är utskriven från sjukhuset och i princip helt återställd. Hostan är kvar men inte alls så mycket som innan. Han är även fortfarande lite slemmig i halsen men det försvinner förhoppningsvis snart.
Skönt att det går på rätt håll ;) Eliaz blev överlycklig när lillebror kom hem från sjukhuset. Dagen innan gick han och sa sakna bebben hela dan..
_
Annars har det inte hänt mycket mer. Håller på för fullt att planera inför Oliwers dop nästa helg. Jag ska provbaka tårtor i helgen, hihi. Får se om dem går att äta annars får vi köpa färdiga:)
_
Håller på att fixa middag här hemma. Blev så himla sent idag för när vi kom hem från Malmö fick vi sanera huset. Någon av hundarna hade haft tråkigt och bitit sönder en flaska med tändvätska!! Hur dem kommit åt den är ett mysterium. Vi har barnspärrar på alla skåp och lådor men ändå hade dem lyckats få upp ena skåpet och valt den flaskan utav alla. Kul..eller inte! Dem har förhoppningsvis inte fått i sig nåt. Alla verkar må bra iaf och har både ätit och druckit.
Tillbaka till middan, oidag blir det langos. Muuums! En vääldigt sen middag men den  blir på tu man hand utan barn så det är rätt mysigt;) Är fruktansvärt uttråkad. Blir tokig..måste snart börja hoppa in och jobba lite tror jag.
Nä, nu ska jag runda av här och fortsätta.
Hoppas ni har en trevlig kväll!
_
Dagens fynd! 199 kr på nyöppnade märkesoutleten

Fortfarande inlagd

2011-03-11 @ 09:15:47
Oliwer är fortfarande inlagd. Han har tyvärr blivit lite sämre. Nu får han syrgas hela tiden och inatt behövde vi inhalera dubbelt. Men han kämpar på.. Igår sa sköterskorna att han kommer äta dem ur huset, hihi. Så sjuka barn brukar inte ha någon aptit och absolut inte äta själva. Men nu inatt har vi fått sondmata honom för andningen blev värre.
Just nu ligger han och sover och andningen ser så fin ut och det känns super. Men det här viruset är seeeegt. En sköterska sa till mig att det brukar oftast inte börja bli bätre förrän efter 7 dagar. Imorgon är det 1 vecka sen han började låta krasslig så snart vänder det kanske..
Igår frågade Eliaz mig när jag var hemma om bebben var borta.. Så svårt att förklara för honom. Han förstår ju inte riktigt än. Han gick och letade i vagnen och babysittern, men ingen bebbe. Lille sötnosen..
_
Nu kommer väl snart ronden. TYvärr får mna inga direkta svar angående detta viruset, bara att vänta ut det och hoppas på att han inte blir ännu sämre.
_

.

2011-03-09 @ 15:23:35

Inlagd

2011-03-09 @ 11:39:09
Vi fick åka in med Oliwer igår igen. Hans andning var tung och ansträngande. Efter att ha väntat på en ambulans som aldrig kom körde A in med honom själv.
Dem kom direkt in eftersom Oliwer hade sammandragningar i bröstkorgen för andningen var så jobbig för honom. Han fick inhalera var tionde minut men det räckte inte så han blev inlagd.
A var här inatt mne jag avlöste honom imorse. Här är fullt på avdelningen så vi delar rum med en annan pojke som också har rs-viruset.
Det första jag fick höra imorse var att rumskompisens familj har maginfluensa hemma. Det känns ju mindre kul. Jag blir livrädd om Oliwer åker på det.. Visserligen är vi på rätt ställe men ändå.
Det är fruktansvärt jobbigt att bara stå och se på när han ligger och kämpar för att få luft. Han andas med hela kroppen.
Min stackars fina älskade lilla Oliwer... Jag önskar jag kunde byta plats med dig!
Älskade finaste Oliwer.

Uppdatering

2011-03-08 @ 15:15:08
Vi fick komma hem igår efter att Oliwer inhalerat två gånger. Läkaren sa att han lät som ett ånglok när hon lyssnade med stetoskopet. Det är så synd om honom. Han har sån fruktansvärd hosta, hostar tills han kiknar och får panik men trots allt det där hemska så är han så tapper vår lille knubbis. Ler så fort man pratar med honom och "pratar" för fullt:)
_
Inskolningen med Eliaz kommer vi nu skjuta fram tills vi alla är friska igen. Vi vill inte riskera att Eliaz drar hem fler dagisbaciller nu när Oliwer har rs. Pratade med pedagogerna och dem tyckte det var ett klokt beslut, så det känns skönt. Synd om Eliaz bara men det kna ju tyvärr inte hjälpas..
_
Ville bara titta in och uppdatera er om vad som hänt.
_
Hoppas ni är vid gott mod därute och njuter av den underbart härliga solen!

Akuten..

2011-03-07 @ 13:01:27
är vi på just nu. Oliwer har fått rs-virus och mår nog inte alltför bra. Han hostar, rosslar och har sig. Han har precis fått inhalera och ska göra det en gång till pm en kvart.. Detta är så obehagligt som mamma att se på. Man kan ju inte hjälpa honom. Min stackars lille kille. Vi får se vad läkarna säger sen. Två läkare, varav en överläkare, har lyssnat på hans lungor. Uppdaterar sen när jag vet mer...

SOOOOOL!!

2011-03-05 @ 15:12:48
Hejsan!
Helt underbart väder ute. Solen skiner och det är några plusgrader ute. All snö töar bort nu! Hääärligt.
Man får ju vårkänslor som aldrig förr;)
_
Tyvärr har vi sjukstuga här hemma så vi akn tyvärr inte vara ute och njuta av det härliga vädret. Eliaz är sjuk igen. Han hade feber förra veckan och i måndags började vi inskolningen på dagis men vi hann bara med 3 dagar sen kom dem första bacillerna på besök. Han har hosta, är dunder-och brakförkyld och igår rann även ögonen och han hade feber. Men idag har han "bara" hosta och är fruktansvärt förkyld.
A är iväg på tjänsteresa hela helgen så jag har barnen själv dag som natt. Natten till idag gick bara bra. Eliaz sov i vår säng så jag kunde hålla koll på honom. Han sov hela 12 timmar inatt! och nu sover han middag och är inne på sin snart fjärde timme. Han brukar sova max1,5 så det märks att han inte är frisk.
Både Oliwer och jag nyser som bara den så vi lär väl också bli förkylda:(
_
Oliwer växer så det knakar. Han är hela 60,5 cm lång och väger 6240gr. Han är med så mycket mer nu. Men han sover väldigt mycket. Jag är van vid en vaken bebis. Eliaz har aldrig sovit mycket, inte ens när han var lika liten som Oliwer.
_
Jag är såååååå uttråkad idag! Bara för att man inte "kan" gå ut så vill jag göra så mycket. Men har egentligen ingen ork. Är slö och seg!
_
Vi saknar vår A!!
_
Förresten...Är det någon som vet när man får lov att börja träna efter en förlossning??
_
Ha en fin dag i det underbara vädret!!