Hypnos

2011-10-25 @ 06:53:13

Idag ska jag iväg o få min första hypnosbehandling!!! Hoppas detta ska hjälpa mig!

Berättar mer om det sen!:)

Ute på powerwalk!!

2011-10-24 @ 14:51:56

Söndag

2011-10-23 @ 07:42:53

God morgon!

Vädret har inte lyssnat på mig, ingen snö än, hihi.

Igår var vi iväg o badade med båda barnen på badhuset i Hörby! Båda barnen älskar att bada, riktiga vattendjur;) vi äkta vattenrutsch?kana allihopa, även Oliwer:) Han tyckte nog det var lite läskigt;)
Detta kommer vi nog göra om snart igen:)

Jag var så rastlös hela dagen igår så vi fick gjort en massa, renbäddat alla sängar, var ute o gick, städade för att sen avsluta kvällen med riktigt god fondue tillsammans med mina syskon:) mumsigt:)

Nu är det nån som kallar på välling:)

God morgon

2011-10-22 @ 07:11:58

Hoppas ni sovit gott:)

Ligger i sängen o tittar på barnkanalen med barnen o längtar tills första snön faller!!!!:) dem åker pulka på tv, kan va därför jag längtar så mycket:)

Jag har hellre snö än en massa regn. Så snälla vädret, kan du växla om till snö snart?...hihi.

Idag har vi ingenting planerat än så länge, kan va rätt skönt att ta dagen som den kommer.

Hoppas ni får en fin dag!

Höst=sjukdomar

2011-10-20 @ 06:57:09

God morgon!

Hoppas ni fått en god natts sömn o är vid gott mod!

Har egentligen inte så mycket att skriva men kom att tänka på alla sjukdomar som hösten kommer med! Förkylning, feber, kräksjuka m.m.... Blää!! Funderade aldrig så mycket på detta innan jag fick barn eller jo, på kräksjukan! Det är en riktig fobi jag har, att må illa o kräkas.

Nu när man har barn på dagis är det nästan givet att han o vi kommer råka ut för alla dessa sjukdomar, suck! Man kan undra varför det är just på hösten det börjar..

Jag o min svägerska diskuterade igår när man ska lämna sina barn på dagis igen efter dem varit sjuka.
Många, absolut inte alla, lämnar nog sina barn tidigare än dem borde pga att dem måste tillbaka till sitt jobb.
Synd om barnen o så sprids nog tyvärr sjukdomar lite lättare.

När vi var på föräldramöte på dagis kom detta på tal. Förra terminen hade dem en epidemi av kräksjukan.
Det gick så långt att kommunen tog tester på vattnet för att se så det inte var förorenat. Men det var det inte, utan det var kräksjukan som gick.
En familj hade haft det 13 gånger. Tur att Eliaz inte gick där när det var som värst.

Pedagogerna o alla vi föräldrar kom överens om att försöka hålla barnen hemma 48 efter att dem börjat äta, inte efter sista kräkning, som är rekommenderat. Nu kan man bara hoppas att alla håller det också!

Oj vad mycket klockan blev helt plötsligt. Vilket svammel inlägg..hihi. Inte så kul att läsa kanske men hinner inte skriva mer nu. Dags att gå upp!

Bakat!!:)

2011-10-19 @ 13:05:35

Foto orientering

2011-10-17 @ 07:07:27

Igår var det foto orientering här i byn! Superkul, fast jag och Andreas trodde det gick på tid så vi sprang nästan igenom rundan, hihi.
Snacka om tävlingsmänniskor;)
Men det gick ju inte på tid utan vinnarna drogs slumpmässigt. Det var iaf en kul grej. När man var färdig bjöds det på soppa o bröd:)

Resten av dagen var rätt lugn. Vi var ute o gick en till runda på kvällen, får passa på när vädret är så fint:)

Andreas sänkte Oliwers säng igår. Det var på tiden! Han var överlycklig när jag la honom där igår kväll så det var bara positivt!
När Eliaz var liten fick vi sänka hans säng mycket tidigare men han var/är ibland fortfarande mer vild än tam, hihi.. Oliwer är lite lugnare:)

Idag ska vi på minilekis, dock utan våra fina vänner. Lilla Moa är sjuk men vi hoppas hon kryar på sig snart så vi kan ses igen!!:)

Lördag

2011-10-16 @ 07:33:57

Igår, lördag, hade vi en riktig familjedag:)
Jag o Eliaz började morgonen med att baka frukostbullar. Han är så duktig på att hjälpa till:)
Efter att Oliwer ätit lunch körde vi in till Kristianstad o shoppade lite kläder o barnen fick varsin leksak:)
Köpte lite lunch som vi åt ute i solen, så mysigt att man kan sitta ute vissa dagar. Mindre mysigt var det när en fågelbajs landade på Eliaz bröd, hihi..

Innan vi körde hem gick vi till lekplatsen i Tivoliparken så Eliaz kunde få leka loss o Oliwer fick gungat:) Oliwet skrattar så han kiknar när han gungar, måste kittla rejält i magen, hihi.

På kvällen köpte vi pizza till Eliaz stora förtjusning, han älskar det:)

Haft en supermysig familjedag!! <3

Bilder

2011-10-15 @ 06:57:49

Hade fler bilder att ladda upp men det går inte!!!!!! Får prova sen!

Dejt!!

2011-10-15 @ 06:52:43

Jag o Andreas var ju på dejt igår. Vi åt på en supermysig restaurang i Kristianstad som hade helt underbar mat. Blev ribeye steak med potatisgratäng, ört-vitlökssmör o rödvinssky. Mums!!!!:) köttet smälte i munnen. Jag älskar desserter så det slank ner en helt gudomligt god crème brulee med färska bär:)

Efter middan traskade vi bort till biografen för att se om det fanns män rolig film, men inget som föll oss i smaken. Funderade på om vi skulle bowla men det slutade med att vi hyrde 3 filmer o köpte 1 kg godis o åkte hem i mös i soffan med det:) Vi hann dock bara se 1 film, sen blev klockan för mycket.

Vi hade en riktigt mysig kväll trots att jag somnade i slutet av filmen, gör jag alltid, hihi. Vi ska försöka komma ut så lite oftare o bara rå om varandra <3 Det behövs verkligen ibland!

Sovmorgon?

2011-10-14 @ 07:52:38

Ja, vad är sovmorgon? Längesen jag fick uppleva det..
Men jag ska inte deppa för det, det är ju fredag idag o dejt ikväll;)
Har försökt googla lite restauranger i Kristianstad men inte hittat nån än som fallit oss i smaken. Vi får väl ta en promenad där ikväll o se om vi hittar nåt mysigt ställe:)

Måste lägga in en bild på Oliwer o hans nya sätt att dricka välling på! Underbart tokiga unge <3

God morgon

2011-10-13 @ 06:47:44

Sen ca 2,5 vecka tillbaka har Oliwer börjat klydda på nätterna. Han vaknar 2 gånger under natten, oftast samma tid, och kan inte somna om. Det tar en hel evighet, han gnäller o stretar emot. Jobbigt för oss alla!
Men jag ska väl inte klaga, jag har aldrig behövt vara uppe på nätterna tidigare. Han har sovit som en stock på nätterna i 8 månader:) så lite bök o stök får man väl ta.

Idag är det tänkt att vi ska på babyrytmik men jag är inte alls upplagd för det. Känner mig som zombie idag!! Men måste ändå köra o handla då kan vi lika bra gå på babyrytmik också.

Lite mys i sängen nu, sen dags att gå upp!

Minilekis

2011-10-12 @ 13:34:37

Vi var på minilekis imorse o gjorde gipsavgjutningar:) hoppas dem blir bra. Inte lätt att göra avtryck på Oliwers händer, men hoppas det blir bra:)

Strax dags att gå o hämta hem vårt stora busfrö:) sen en runda ner till affären innan vi kan traska hem:)

På fredag ska jag o Andreas på "dejt". Det är minsann på tiden. Vi har inte gjort något, bara han o jag, sen innan Eliaz kom o det är snart 2,5 år sen.. Får se vad vi hittar på:)

Appen!!!!

2011-10-11 @ 11:26:57

Mer än jag som har seriösa problem med appen blogg.se?? Har ju inte kunnat blogga på några dagar nu ju...suck!!!!

Liten börjar bli ator

2011-10-06 @ 06:42:50

Min lilla bebis börjar bli stor! Jag vill stanna tiden!! Oliwer utvecklas så mycket just nu. I tisdags reste han sig i sängen fö första gången o i badkaret igår var han helt tokig;) han skulle bara stå men han glömmer hålla i sig emellanåt så man måste hålla i honom exakt hela tiden..:) vad hände med den lilla knubbisen som kom ut o bara åt o sov?
Nu är han en stor kille som börjat resa sig, "kryper" på sitt eget sätt, säger mamma, har fått 3-nästan 4 tänder.. Nä, nu får du allt ta o sluta växa älskade Oliwer;) vi hinner inte med!

Eliaz utvecklas ju också enormt mycket. Mest när det gäller ordförrådet. Han pratar konstant, hihi.
Ibland förstår jag inte vad han säger men låtsas att jag gör det iaf o då brukar jag säga ja.. Om det inte är det svaret han vill ha så tittar han på mig som om jag inte vore klok o då får jag säga nåt annat, nä eller jasså..hihi. Inte alltid lätt att förstå;)

Älskar mina fina, underbara pojkar så innerligt mycket! Ni gör livet värt att leva!!

Nu ska inte jag skriva ett alltför långt inlägg, blir kanske inte så kul att läsa då:)

Skånes djurpark

2011-10-04 @ 07:14:06

I söndags besökte vi Skånes djurpark. Hade lovat Eliaz att han skulle få klappa djuren o kanske rida på hästen. Men när vi kom dit stod det lappar överallt att deras hästar fått salmonella o var i karantän o pga det fick man inte klappa några djur heller.. Lite trist men vi hade kul ändå:) roligast var nog lekplatsen tyckte Eliaz, hihi. Oliwer sov nästan hela rundan.
Eliaz somnade som en stock i bilen när vi körde hem o fortsatte sova i soffan efter att vi burit in honom o fortsatte även att sova efter att vi lyft över honom i vagnen senare, haha. Snacka om att han var trött. Kvällen avslutades hemma hos mina föräldrar som bjöd på massa grillat o efterrätt:) vi satt ute till 8 på kvällen, var ju så himla skönt väder:)

Utkast: Okt. 1, 2011

2011-10-01 @ 13:36:30

Varit iväg o handlat nya skor o stövlar till Eliaz:) superfina! Efteråt gick vi in på godishuset för att handla lördagsgodis o dem 600 olika sorters lösgodis!!!! Så ni kan tänka er hur överväldigad Eliaz var, hihi. Lite svårt att hålla honom borta från att stoppa godis i munnen, men det gick. Han var superduktig o fick en egen påse:)

Vi var även o kikade på bilbarbstolar. Vi har en acta graco cosmic till Eliaz just nu men vi tänkte att Oliwer skulle få hoppa över till den o så köper vi en ny till Eliaz. Han sitter inte jättebra i acta gracon. Han är ju en lång kille:) Så vi har nog berömt oss för en Britax Multitech. Han satt super i den. Någon som har erfarenhet av den?:)